Πλεονεκτήματα συστήματος Ε/ΟΝΕ

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ Ε/ΟΝΕ

Με τη δύναμη της καταπληκτικής αλεστικής αντλίας Ε/One Extreme, τα αποχετευτικά μας συστήματα προσφέρουν σε μηχανικούς, εργολάβους, στελέχη υγειονομικών υπηρεσιών και υπηρεσιών χωροταξικού σχεδιασμού πρωτοφανή ελευθερία στη χρήση γης και την αντικατάσταση σηπτικών δεξαμενών.  Η αλεστική αντλία E/One Extreme μετατρέπει κάθε είδους υγειονομικά απόβλητα σε πολτό που δεν προκαλεί έμφραξη και τα αντλεί μέσω ενός δικτύου αγωγών μικρής διαμέτρου. Εφόσον η βαρύτητα αντικαθίσταται από τη δύναμη της αντλίας, τα αποχετευτικά συστήματα δεν χρειάζεται να έχουν κλίση ούτε απαιτούνται αγωγοί μεγάλης διαμέτρου, βαθιές τάφροι και πολλαπλά φρεάτια επίσκεψης, με όποιο κόστος συνεπάγονται όλα αυτά. 15

Με τη δύναμη της αλεστικής αντλίας E/One Extreme, εργοτάξια με απαγορευτικό κόστος μεταμορφώνονται σε οικονομικά αποδοτικές επενδύσεις. “Προβληματικές περιοχές” με υψηλή στάθμη υπογείων υδάτων, μεταβολές στάθμης ή αδιαπέραστο πετρώδες έδαφος μετατρέπονται σε πολύτιμα, αξιοποιήσιμα ακίνητα. Και φυσικά, οι προσιτές λύσεις πληρωμής της E/One μπορούν να αξιοποιηθούν και σε εργοτάξια μικρότερης κλίμακας. Τέλος, τα προϊόντα της E/One είναι εύκολα στην εγκατάσταση και δεν χρειάζονται σχεδόν καθόλου συντήρηση, αφού η 40 ετών πείρα μας στη μεγαλύτερη βάση εγκατάστασης στον τομέα των συστημάτων αποχέτευσης, μας έχει βοηθήσει να τα τελειοποιήσουμε από όλες τις απόψεις.

8

ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΥΠΕΡΟΧΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ Ε/ΟΝΕ

 • ΥΨΗΛΟ/ ΧΑΜΗΛΟ ΜΑΝΟΜΕΤΡΙΚΟ: Λόγω της αξιόπιστης λειτουργίας από αρνητικό μανομετρικό σε συνολικό μανομετρικό 56 m για διαρκή λειτουργία, μειώνεται ο αριθμός των απαιτούμενων σταθμών ανύψωσης απόνερων καθώς και το μέγεθος των αγωγών, με συνακόλουθη μείωση του κόστους τόσο της αρχικής εγκατάστασης όσο και της μετέπειτα λειτουργίας και συντήρησης.
 • ΣΤΑΘΕΡΗ ΡΟΗ: Οι πιέσεις που πρέπει να αντιμετωπίσει μία οποιαδήποτε αλεστική αντλία ενός συστήματος χαμηλής πίεσης, διέρχονται σημαντικές διαφοροποιήσεις κατά τη διάρκεια μίας ημέρας. Η αντλία με έκκεντρο κοχλία της E/One προσαρμόζεται άμεσα σε αυτές τις αυξομειώσεις πίεσης, ενώ διατηρεί μία σχεδόν συνεχή ροή, χωρίς ποτέ να λειτουργεί κοντά σε κατάσταση μηδενικής ροής. Με τον τρόπο αυτό αποφεύγεται η φθορά και η υπερθέρμανση του μοτέρ που υφίστανται άλλοι τύποι αντλιών.
 • ΥΨΗΛΗ ΣΤΡΕΠΤΙΚΗ ΡΟΠΗ ΑΛΕΣΗΣ: Το μοναδικό μας σύστημα άντλησης, με μοτέρ ενός ίππου που περιστρέφεται στις 1.725 στροφές ανά λεπτό (rpm), παράγει στρεπτική ροπή μεγαλύτερη από αυτήν που θα παρήγαγε μία αντλία μεγαλύτερη των 2 ίππων περιστρεφόμενη με τη διπλάσια ταχύτητα.
 • ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ: Η αντλία ενεργοποιείται αυτόματα και λειτουργεί για σύντομες περιόδους. Η τυπική ετήσια κατανάλωση ενέργειας αντιστοιχεί σε αυτήν ενός λαμπτήρα 40 watt.
 • ΒΥΘΙΖΟΜΕΝΟ ΜΟΤΕΡ ΧΑΜΗΛΗΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ: Το χαμηλό κόστος συντήρησης και η μεγάλη διάρκεια ζωής είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του μοτέρ αέρα που διαθέτουμε. Τα ρουλεμάν σφαιριδίων διαρκούς λίπανσης και η μόνωση κλάσης F, εξαλείφουν την ανάγκη περιοδικής αλλαγής λαδιών και το κόστος απόρριψής τους, που βαρύνουν τα βυθιζόμενα μοτέρ λαδιού.
 • ΑΛΕΣΤΙΚΗ ΑΝΤΛΙΑ ΜΕΓΑΛΗΣ ΔΙΑΜΕΤΡΟΥ: Οι αλεστικές αντλίες μας έχουν σχεδόν τη διπλάσια διάμετρο από τις περισσότερες άλλες αλεστικές αντλίες. Έτσι μειώνεται σημαντικά η ταχύτητα εισροής, με αποτέλεσμα τη μείωση της φθοράς και την εξάλειψη προβλημάτων έμφραξης και εμπλοκής.
 • ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ: Οι στατικοί αισθητήρες στάθμης μας δεν αποφράσσονται, οπότε δεν έχουν ανάγκη προληπτικής συντήρησης. Λόγω του μοναδικού, σχεδόν συνεχούς ρυθμού εκκένωσης, ένα κατάλληλα σχεδιασμένο αποχετευτικό σύστημα δεν χρειάζεται απόπλυση του κεντρικού του αγωγού.
 • ΑΝΤΟΧΗ ΣΤΗ ΔΙΑΒΡΩΣΗ: Οι βαλβίδες με σφαιρίδια και οι αγωγοί της E/One είναι κατασκευασμένα από ανοξείδωτο χάλυβα που δεν υφίσταται διάβρωση όπως ο χαλκός ή ο γαλβανισμένος χάλυβας, οπότε έχει πολύ μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. Και φυσικά, όταν δεν υπάρχει διάβρωση, δεν υπάρχει ούτε ανάγκη συντήρησης.
 • ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ: Η 40 ετών πείρα μας στον τομέα των αποχετευτικών συστημάτων, έχει αποδείξει ότι οι αντλίες της E/One χρειάζονται σέρβις ανά δέκα χρόνια κατά μέσο όρο.
 • ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΥΓΡΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΦΙΛΙΚΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ: Οι αλεστικές αντλίες της σειράς Extreme της E/One αλέθουν τα απόβλητα σε λεπτόκοκκα υλικά, επιτρέποντας τη χρήση χαμηλού κόστους αγωγών μικρής διαμέτρου με πίεση, που τοποθετούνται σε μικρά βάθη και μεταφέρουν τα υγρά απόβλητα στις κατάλληλες μονάδες επεξεργασίας τους. Έτσι εξαλείφεται ο κίνδυνος μόλυνσης των υπογείων υδάτων από χαλασμένες σηπτικές δεξαμενές.
 • ΕΥΧΡΗΣΤΙΑ: Χάρη στο μοναδικό σχεδιασμό τους, τα συστήματά μας δεν χρειάζονται επιτόπια αντιμετώπιση βλαβών και σέρβις των αντλιών. Αυτό συνεπάγεται χαμηλότερο κόστος συντήρησης και περιορισμό της ταλαιπωρίας των ιδιωτών-χρηστών.