Συχνές ερωτήσεις

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

 

Αποτελεί το Ε/ΟΝΕ συσκευή για την αντικατάσταση σηπτικής δεξαμενής ή επεξεργασίας λυμάτων;

Όχι, το Ε/ΟΝΕ αποτελεί συσκευή συλλογής και άντλησης λυμάτων και σε καμία περίπτωση δεν επεξεργάζεται τα λύματα. Τα λύματα πρέπει να αντληθούν είτε σε κεντρικό δίκτυο αποχέτευσης είτε σε κεντρικό βιολογικό καθαρισμό .

Ποια είναι η μέση διάρκεια λειτουργίας του συστήματος Ε/ΟΝΕ ανά ημέρα;

Υπό κανονικές συνθήκες, 10 με 20 λεπτά την ημέρα

Ποια είναι η παροχή της αντλίας E/ONE;

Η αντλία λειτουργεί μεταξύ 30 με 57 lt/min ανάλογα με την πίεση στο δίκτυο.

Ποια είναι η διάμετρος του αγωγού από την αντλία E/ONE μέχρι το κεντρικό δίκτυο;

Σε συστήματα χαμηλής πίεσης ο αγωγός είναι συνήθως διαμέτρου Φ40.

Ποια πρέπει να είναι η ισχύς της γεννήτριας για να λειτουργήσει η αντλία Ε/ΟΝΕ;

Συνίσταται η χρήση αξιόπιστης  λειτουργικά γεννήτριας 6500-watt για την εκκίνηση της αντλίας Ε/ΟΝΕ.

Ποια είναι η μέση ετήσια κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας της αντλίας Ε/ΟΝΕ για μία οικία;

Μια τυπική οικογένεια καταναλώνει περίπου 600lt την ημέρα. Η αντλία Ε/ΟΝΕ θα καταναλώσει περίπου 200 KWh το χρόνο. Για μέση τιμή 0,15€/KW: 200Kw x 0,15 € = 30€ το χρόνο για κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας.

Πόσο θορυβώδης είναι η αντλία Ε/ΟΝΕ;

Τοποθετημένη στην αυλή της οικίας,  η στάθμη του θορύβου σε απόσταση 3 με 5 μέτρα είμαι μηδενική. Η στάθμη του θορύβου πλησίον της αντλίας αντιστοιχεί ενδεικτικά στον θόρυβο που προκαλείται από ένα πλυντήριο ρούχων – απλά ένα βουητό.

Ποια είναι τα προβλήματα που ενδέχεται να εμφανίσει η αντλία Ε/ΟΝΕ;

Θα πρέπει να λαμβάνεται ιδιαίτερη μέριμνα στην ρίψη εντός της αποχετεύσεως μεγάλων ποσοτήτων λίπους, μπογιάς, ισχυρών χημικών, άμμου και διαφόρων αντίστοιχων αντικειμένων. Όλα τα παραπάνω δεν πρέπει να εισέρχονται στο αποχετευτικό σύστημα ή ακόμα και σε σηπτικές δεξαμενές, καθώς είναι πιθανό να προκαλέσουν ζημιές ή να δημιουργήσουν σημαντικά προβλήματα στην λειτουργία της αντλίας.

Ποια είναι η εγγύηση που ισχύει για την αντλία Ε/ΟΝΕ;

Η βασική έκδοση της αντλίας Ε/ΟΝΕ λαμβάνει εγγύηση δύο ετών. Το indoor φρεάτιο λαμβάνει εγγύηση πέντε ετών, ενώ το Gatorgrinder εγγύηση ενός έτους. Μπορείτε να κατεβάσετε τους όρους εγγύησης εδώ.

Ποιος είναι υπεύθυνος για την επισκευή ή συντήρηση της αντλίας ;

Η εταιρία AKSES ENVIRONMENT,  η οποία διαθέτει την τεχνογνωσία και την τεχνική υποστήριξη της κατασκευάστριας εταιρίας ΕNVIRONMENTAL ΟΝΕ .

Ποια είναι η ορθή διαδικασία σε περίπτωση διακοπής ρεύματος ;

 Ο καλύτερος τρόπος για να αντιμετωπιστεί η διακοπή ρεύματος είναι να υπάρχει συνδυασμός γεννήτριας με το αντίστοιχο σύστημα Sentry alarm. Σε αυτήν την περίπτωση ο ιδιοκτήτης μπορεί να παρακολουθεί την στάθμη του λύματος ακόμα και όταν δεν υπάρχει παροχή ρεύματος, οπότε μπορεί να χρησιμοποιεί νερό μέχρι να φτάσει στο μέγιστο δυνατό σημείο. Τότε μια γεννήτρια 6500W παίρνει εντολή να ξεκινήσει και να αντλήσει τα λύματα μέχρι η στάθμη να επανέλθει σε φυσιολογικά επίπεδα.